Това съобщиха от прокуратурата. Със заповедта се регламентират действията на институциите

...
Това съобщиха от прокуратурата. Със заповедта се регламентират действията на институциите
Коментари Харесай

Създадоха Национално междуведомствено звено във връзка с изборите

Това оповестиха от прокуратурата.

 

Със заповедта се регламентират дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборите.

Посредством документа се основава Национално междуведомствено звено, което се управлява от Елена Каракашева, заместител основен прокурор. В звеното вземат участие прокурори от Върховната прокуратура, и.ф. основен секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев, шефът на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) - Министерство на вътрешните работи  – основен комисар Атанас Илков, заместител ръководител на ДАНС и други

 

Идеята на основаното звено е да координира активността на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за дейно взаимоотношение на институциите от деня на разкриване на предизборната акция, в самия избирателен ден и ще завърши работата си до 30 дни след формалното оповестяване от Централната изборна комисия (ЦИК) на окончателните резултати от изборите.

Звеното ще обменя информация с ЦИК, с регионалните междуведомствени звена в страната и ще прави разбор и резюме на получените данни.

 

Подобно звено бе основано и за локалните избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР